Blogtour Een beperking, wat nu?

Ik doe samen met andere bloggers mee aan de blogtour van Beauty & Books Magazine. In deze blogtour staat het boek van Frans Claessens Een beperking, wat nu? centraal.

cover

Dit is het derde boek van de auteur dat ik lees. Ik moet eerlijk bekennen dat ziektes en aandoeningen ver weg van mij lagen, maar sinds een familielid ernstig ziek werd kree

g ik een onaangename kennismaking met bepaalde ziektes. Wat je op dat moment merkt is dat je niet over de benodigde kennis beschikt over de ziektes. In een beperking wat nu? worden er ook ziektes beschreven, niet allemaal waar ik mee te maken kreeg, maar toch erg handig om hiervan op de hoogte te zijn. Ik moet ook zeggen dat ik vroeger  net zoals anderen ook dachten dat je een mongooltje was als je het Syndroom van Down had. Frans Claessens heeft mijn verkeerde beeld weggewist.  Mensen met het Syndroom van Down zijn geen mongooltjes maar gewone mensen met een beperking en of ziekte. Scoliose is zeker een vervelende ziekte, mijn nichtje heeft deze ziekte. Het is erg om men pijn zien te lijden. Goed dat Frans Claessens dit boek heeft geschreven.

Frans Claessens heeft op een informatieve wijze deze ziektes beschreven. Ik moet zeggen dat niet ieder boek de potentie heeft om mijn interesse te wekken. Dit boek had het zeker wel. Voor de nieuwe lezer is het wel even schrikken om de grootlettertypes en vetgedruktelettertypes te zien, maar als je ziet waarom de auteur dat gedaan heeft vind de lezer dat geen probleem meer. Je leest er sowieso na een paar bladzijdes overheen. Knap werk heeft Frans Claessens geleverd. Een boek dat dikke 5 sterren verdient.

Het boek kan hier gekocht worden 1boek.nl.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s